De term horeca kassa software zal veel mensen bekend in de oren klinken. Dat wil echter niet zeggen dat men ook weet wat er precies mee bedoeld wordt en wat de mogelijkheden zijn. Dat laatste komt mede omdat er de laatste jaren flinke ontwikkelingen zijn geweest om deze software uit te breiden en meer gebruikersgemak en tijdbesparing op te leveren.

Wat is horeca kassa software precies?

Software is een Engels begrip. Het duidt op alle computerprogramma’s waar je gebruik van kunt maken via de hardware. Hardware is een verzamelnaam voor de apparatuur zoals de computer, het beeldscherm en het toetsenbord.

Met horeca kassa software bedoelt men dus alle programma’s waarvan je gebruik maakt in jouw bedrijf, specifiek afgestemd op de wensen en eisen van de horeca. De hardware die je hiervoor gebruikt kan behalve bovengenoemde apparaten ook een betaal- en bestelterminals en uiteraard de kassa omvatten.

Welke opties biedt horeca kassa software? 

Welke opties het ideale systeem biedt is afhankelijk van de horecagelegenheid en de individuele wensen van de gebruikers.

De meest bekende optie is het inprogrammeren van de producten die worden aangeboden. Denk hierbij aan de prijs van een overnachting, de drankjes en de gerechten. Door deze gegevens in de software in te voeren hoef je niet te onthouden en steeds opnieuw in te voeren wat iets kost.

Er is ook speciale horeca kassa software die bedoeld is voor het inplannen van reserveringen. Zo voorkom je dubbele boekingen en weet je in 1 oogopslag of het mogelijk is wat de klant graag zou willen.

Een andere optie van horeca kassa software is het inplannen van het personeel. Op die manier zie je direct wanneer je te maken hebt met te weinig of teveel personeel zodat je dit tijdig kunt bijsturen.

Een minder bekende mogelijkheid is om je horeca kassa software te koppelen met je boekhouding. Daardoor hoef je geen dubbele handelingen uit te voeren en bespaar je tijd. Ook verklein je de kans op vergissingen en fouten.

Conclusie

Horeca kassa software zoals dat van Untill stelt iedere horecaondernemer in staat om sneller, accurater en beter zijn bedrijf te leiden. Hoe uitgebreid je de software wilt hebben of kunt betalen bepaal je zelf. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om een individueel pakket af te nemen die alleen de opties bevat die jij wilt. Zo voorkom je hoge kosten voor software die niet relevant voor het bedrijf is maar mis je ook geen mogelijkheden die je bedrijfsvoering gemakkelijker maken.

Door Roos