Facturen online laten betalen

Wanneer je een eigen bedrijf bent gestart zal je merken dat er toch nog redelijk wat werk in de administratieve kant zit van het bedrijf. Uiteraard doet niet iedereen zijn eigen administratie maar toch is het voor een startende onderneming of een klein bedrijf dat niet veel winst draait niet gunstig om de administratie uit handen te geven. Voor deze mensen zijn er gelukkig veel online mogelijkheden om de administratie van hun bedrijf sneller en soepeler te laten verlopen. Denk hierbij aan facturen online laten betalen zodat je deze allemaal eenvoudig en gebundeld bij elkaar hebt voor de boekhouding.

Zelf de boekhouding doen

Wanneer je kiest voor facturen online laten betalen heb je dus de eenvoud dat je de facturen bij elkaar kunt bewaren in een bestandsmap. Na het aanmaken verstuur je de factuur en kan de klant of afnemer van jou dienst deze direct betalen. Vaak krijg jij hier een melding van waardoor jij direct inzichtelijk hebt welke facturen nog achterstallig zijn en waar jij dus een betalingsherinnering achteraan moet mailen.

De boekhouding is uiteraard iets wat niet voor iedereen is weg gelegd. Je kan gelukkig met behulp van boekhoudprogramma’s al een heel eind komen. Echter is de boekhouding zelf doen niet altijd ideaal omdat een boekhouder vaak bekend is met de regelgeving en de meeste ondernemers niet tenzij ze zich dit goed ingelezen hebben of hier onderzoek naar hebben gedaan. Een optie voor de mensen die niet zeker zijn van hun boekhouders kunsten is het klaar maken van de boekhouding tot dergelijk niveau dat een erkende boekhouder deze alleen nog maar hoeft te controleren, op deze manier kost het administratieve stukje jou minder geld en is het voor de boekhouder enkel even controleren of alle gegevens van jou bedrijf op orde zijn zodat dit opgestuurd kan worden.

online facturen laten betalen

Snel en gemakkelijk alle zaken op orde!

Door Roos