Vandaag de dag is het leven in Nederland en de rest van Europa een stuk duurder geworden dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Dit heeft te maken met verschillende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld Covid, maar ook met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hierdoor zijn verschillende producten en grondstoffen een stuk minde goed te leveren, waardoor er verschillende tekorten zijn ontstaan.

Daarnaast zijn sommige grondstoffen simpelweg een heel stuk duurder geworden. Zoals bijvoorbeeld gas, waar we als Nederlanders in de winter veel gebruik van maken. Het warm stoken van woningen zal in het jaar 2022/2023 dan ook nog eens extra veel geld gaan kosten.

Dit terwijl er op het moment van schrijven al behoorlijk veel Nederlanders, moete hebben om de maand rond te komen met hun salaris of uitkering.

Extra geld verdienen met oud ijzer

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om in deze tijd meer geld te verdienen. Door de metaal tekorten is niet alleen het nieuwe metaal duurder geworden. Maar is ook de oud ijzer prijs een stuk hoger dan normaal. Hier liggen dan ook kansen om geld te verdienen met oud ijzer in te leveren.

Hierbij kun je denken aan het inleveren van het oud ijzer wat je thuis hebt liggen. Maar je kunt ook oud ijzer gaan inzamelen bij andere mensen.

Andere mogelijkheden

Op het moment van schrijven is er een personeelstekort in verschillende branches in Nederland. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker dan voorheen om een baan te vinden. Hierdoor zou je een kunnen gaan kijken wat er allemaal beschikbaar is. Zo is de kans groot dat er een baan zal zijn welke een hoger salaris zal hebben dan je huidige baan.

Wil je liever niet voor een baas werken, dan zijn er ook verschillende mogelijkheden om online spullen te verkopen. Dit kunnen nieuwe spullen zijn, maar er is ook veel vraag naar tweedehands spullen.

Door Roos